Fläng och släng 2000

Jaha det var nu ett tag sedan man skrev något sist. Så vad ska man säga? Tja kan väll i alla fall säga att det varit en mycket tuff vecka. Har jobbat som en idiot med diverse skolarbeten och det här är faktiskt den första dagen jag är hemma i Nora på en hel vecka.

Reklampappren från olika universitet har fortsatt att dimpa ner i brevlådan, men nu kan de sluta för nu har jag bestämt mig. Det blir bergskolan och bergsingenjör. Fatta att kunna gå i skola "endast" tre år för att sedan få jobb direkt och en ingångslön på ca 25000kr. Nackdelen är väll studieorten Filipstad. I nödfall har jag även valt rymdtekniskt i Kiruna och flygingenjör i Västerås.

Tja på lördag är det dags för högskoleprov. Hoppas att det går bättre den här gången en vad det gick förra gången då jag bara fick 1,0, men det sägs att det går bättre den andra gången. Jag hoppas det i alla fall.

När läkningen av foten precis har börjat bli färdig drabbas jag av en dunderförkylning. Blir så jävla trött på detta!

Dagens citat:

"He who laughs last is generally the last to get the joke."  Terry Cohen

Sorgen är över

Efter tre dagars sorg och idogt lyssnande på Eric Claptons Tears in heaven (Brynäs förlorade ju tyvärr i söndags) så har jag nu bestämt mig för att träda ut från sorgens och ledsamhetens rike och skriva ett blogginlägg.

Våren har kommit till min hemby Nora. Med våren kommer förutom varmare och längre dagar också stressen. Det är synd att man har så mycket att göra i skolan för tillfället annars skulle man ha det riktigt bra. Just nu sitter man nämligen med skolarbete upp över öronen. Jag klagar dock inte, det kunde ha varit värre kunde ha varit 20 grader kallt.

VI har nu skjutit upp våran raket. Det gick väll lite sisådär. 
Dagen började bra. Vädret var perfekt, inte ett moln på himlen och ingen vind. Efter lite finjusteringar av startrampen och raketen bestämde vi oss för att det var dags. Jag, Per, Sebbe  och Karin som assistent bar ut alla våra grejor. Humöret var på
topp. Nervösa som sjutton kopplade vi ihop alla delar till raketen. Skulle den flyga?
Under tiden som vi satte upp våran raket samlades en åskådar skara på ca 30 personer. Självklart blev det ännu mer nervöst nu hur skulle det gå?
Nedräkningen började: 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 och noll Sebbe slog på tändningen och raketen flög rakt upp men efter 30 meter började den snurra runt och drog rätt ner i backen. Misslyckandet var ett faktum.
Det visade sig att det förmodligen var startrampen tillsammans med den tunga fallskärmen i raketen som fick den att "välta" i luften. Vi testade raketen en gång till utan publik och fallskärm och då flög den mycket högre. Bilder och film kommer inom kort.

Nu är det inte långt kvar. Snart kanske man  kan få se sådana här vyer igen:

.
soluppg?ng


Hockeyn del 2

Det gick inge vidare. Måste säga att jag är på vädigt dåligt humör just nu. Känns så trist att de förlorade de var värkligen värda att äntligen gå vidare. Det här var ju året då Brynäs skulle visa vilka otroligt talangfulla spelare man hade. Det blev inte så eller visst de har gjort en jättebra säsong inte många tpppade dem på en så pass hög position. Så man får väll ta och tacka för en väl genomförd säsong. Jag måste också säga lycka till Niklas Bäckström i Washington. Du kommer ta jänkarna med storm.

Vi tar dem nästa år!

Hockeyn

Sm slutspelet är äckligt spännande för tillfället. Det står 1-1 mellan mitt Brynäs och HV71. Måtte Brynäs vinna annars blir denna kväll mycket tråkig. Måtte herrarna Bäckström och Sjödin leder vårat lag till seger.


Utmaning

Hehe jag har blivit utmanad av min vän Jonas som har bloggen http://w2best.blogg.se/. Jag ska tydligen skriva 6 konstiga saker om mig själv hmm finns nog en del men de flesta är väll helt normalt för mig. Jag ska sedan utmana 6 nya bloggare på samma sak hmm kan bli svårt eftersom jag inte känner så månnga som bloggar. Jag får väll ta några på måfå. Eller så får alla som läsr vet dock att det inte är så många säga att de vill vara med så noterar jag. 

1. Jag har ett rum som Harry Potter skulle tycka var litet.

2. Jag suckar aldeles för ofta. Man kan tro att jag är konstant uttråkad eller trött.

3. Jag är beroende av Coca-Cola Light

4. Jag har ett fruktansvärt bra bildminne men ett otroligt dåligt hörselminne.

5. Min morfar har vunnit juniorsm i boxning i viktklassen flugvikt jag har för mig att han gjort det i alla fall men jag vet inte riktigt, han var tydligen ganska duktig på sin tid i alla fall.

6. Mina rutiner är heliga om jag inte får ducha exakt klockan 07:00 på skoldagarna så är hela min dag förstörd.


Projektarbete

Skolarbete kan vara kul ibland. Speciellt om det har med förödelse att göra.
I trean på gymnasiet så har ju som de flesta som gått på gymnasiet vet alla ett projektarbete som skall göras, så även jag.
Jag och mina vänner som heter Per och Sebastian (precis som mig) kom på att vi ville göra något som inte så många har gjort förut. Vi har helt enkelt börjat tröttna på all denna teori som vi håller på med på vårat teknikprogram. Vi ville pröva våra tekniska, matematiska och fysiska kunskaper praktiskt. Så vad bestämde vi? Jo vi kom fram till att vi ville bygga en raket. Det var en bra idé för jag måste säga att även om det var svårt i början har det nu blivit skitkul här följer lite bilder från raket bygget och även en liten film från när vi testade hur raketmotorn fungerade tillsammans med utskjutningen av fallskärmen.



b?rjan till raket  
En tidig version av raketen. Den är byggd av ett pvc-rör och ett polykarbonat itll fenorna.


jobba
Tja jag som sitter och försöker göra något som ser ut som jobb i alla fall



V?ran f?rdiga raket-noskon
Den färdiga rakten. Noskonen sitter inte på plats men den är i alla fall gjord i oasis (sådant där man stoppar blommor i). Tyget som det ligger på är fallskärmen som vi ska ha till raketen.



Här är då filmen som jag pratade lite om. Det är meningen att röret skall sitta kvar och inte flyga iväg. Jupp det är jag som är feg och är rädd för att mina vänner ska stå för nära. ;p

Uppdatering med film på den riktiga raketuppskjutningen hoppas jag kommer inom kort...

Fan!

Varför? Varför skulle man stuka foten just nu?

Jag har genom min fotbollskariär varit ganska så förskonad från skador. Den enda gången jag haft problem ar när jag stukade högra foten för 2 år sedan och hade problem i en halv säsong. I Tisdags var det dags igen. Jag får en höjd boll mot mål jag bestämmer mig för att dra på ett vänstervollyskot, men något går snätt och när jag träffar bollen försvinner min högra fot ner i fåran mjuka plan och jag sätter mig på den. Stukningen var ett faktum.
Nu en vecka senare käner jag att jag har problem. Vill så otroligt gärna vara med men det går helt enkelt inte foten bär inte. Känns så synd att det skulle ske just nu när vi fått ny tränare

Dagens citat

"Att våga är att förlora fotsästet en stund. Att inte våga är att förlora sig själv."

Sören Aabye Kierkegaard

Germaner ett roligt folk

Jag stukade foten i tisdags på fotbollsträningen så idag fick jag stå och titta på när mina lagkamrater tränade inför den andra träningsmatchen på lördag mot Sturehov.

Vi har för tillfället en tysk utbytesstudent i laget. Det är kul han är mycket duktig och är en mycket bra kille. Det roligaste är dock att få se honom testa på vår "exotiska" svenska försäsongsträning. Kommer ihåg när vi skulle löpa för första gången. Tysken som han kallas kom till träningen i inomhusskor. Grejen var den att det var en halvmeter snö så han fick sladda runt som sjutton på våra vinter hala vägar. Där han kommer ifrån har de aldirg sprungit på snö. Idag hade tysken med sig en kompis som var på besök från Rostock i Tyskland. Ni skulle ha sätt när han fick se denna plan:
187370-7

Den dåliga kvaliteten förklaras med att den är tagen med en mobilkamera



Han bara gapade och gick runt och klafsade lite. Då sa en av mina lagkamrater
- This is how fotball is played in Sweden! Don't you have pitches like this in Rostock?
Det var så fruktansvärt kul. :D

Dagens citat



I watched a snail crawl along the edge of a straight razor. That's my dream. That's my nightmare. Crawling, swiftly along the edge of a straight razor and surviving.

Colonel Walter E. Kurtz från filmen Apocalypse Now som bygger på boken Mörkrets Hjärta skriven av Joseph Conrad.


Tiden går fort

Jag hörde idag någon säga att det var 100 dagar kvar tills vi tog studenten. Det går så fruktansvärt fort. Kändes som igår när man satte vid sin första mattebok i ettan.

Idag när jag kom hem upptäckte jag att jag hade fått ett kuvert med eftersänd post (har bytt adress nyligen).I det låg det 3 broschyrer. Ett från Växsjö universitet, ett från södertöns högskola och ett från Linköpings tekniska högskola. Jag måste säga att jag börjar bli rätt trött på alla dessa broschyrer. Man har nämligen fått en del. Här följer solorna jag fått broschyrer ifrån: Kungliga tekniska högskolan, Chalmers, Mälardalens högskola, Linköpings tekniska höskola, Luleå tekniska högskola, Stockholms universitet, Uppsala universitet och Lunds universitet.
Jag måste säga att det bir en del information att plöja igenom. Det värsta är att det finns så otroligt mycket intressant som man skulle vilja läsa men som man inte har tid till. 
Varje universite tär otroligt duktiga på att  marknads föra sig själva man vill verkligen gå där. Jag har nog dock bestämt mig dt blir nog Bergsskolan i Filipstad. Visst inte vädens flashigaste utbildning eller världens roligaste stad,men man blir endå mycket intresserad när man fick höra om en bergsskole ingenjörs arbetsuppgifter och dess arbetsmarkand. Alla som gick ut föra året fick jobb nästan direkt och lgsta ingångslön lågpå ca 25000kr. Verkar helt ok altså.

Nu få man bara hoppas på att Sverige tar sig till fotbolls em i Schweiz/Österike för nui har man gått med i lotteriet på biljetter.

Dagens Citat::

"När vi har en stor skatt mitt framför ögonen är det sällan vi upptäcker den. Och det beror på att vi människor inte tror på skatter"

George Orwell från hans bok 1984




Sverigedemokraterna

Nu var det visst ett bra tag sedan man bloggade senast. Ber om ursäkt.

Jag läste nyss en artikel i aftonbladet: ?SD kommer in i riksdagen 2010?
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1014028,00.html

Jag kan inte förstå hur man kan rösta på något parti som egentligen inte har några vettiga mål.

Jag gick in på deras hemsida och tittade över vad de hade för viktiga frågor. Jag måste säga att de trotts allt är otroligt skickliga att marknadsföra sig själva. Kolla på denna länk:http://www.sverigedemokraterna.se/ gå till våra åsikter och sedan sammanfattning. Gick inte att länka direkt till sammanfattningen.

De börjar med "vanliga" frågor där de tycker ungefär som moderaterna. Förutom på EU frågan där de vill gå ur. Jag är inte så insatt i EU politik. När det gäller skattelättnader vet jag i alla fall vad jag tycker. Det är värdelöst det gynnar bara de som har och kan tjäna mycket pengar. Visst precis som det står har vi bland de högsta skatterna i världen, men vi har också otrolig välfärd och ett skyddsnät utöver det normala.Jag blir förbannad när de på något sätt har satt in sjukskrivningar i samma fack som brottslingar och kriminalitet. Och sedan sättet som man ska ändra det på ?Bara en nationalistisk politik kan ge den trygghet och den omtanke som minskar kriminaliteten, får bort drogerna och ger sjuka livslusten åter?. Hur tänker de menar de att nationalism är en mirakelmedicin som får folk att bli friska? Skulle inte tro det. Måste säga att jag mer förknippar nationalism med en man vid namn Adolf Hitler. Behöver jag säga något mer?

Efter dessa mer ?normala? frågor kommer vi till bomben och deras favorit fråga. Invandringen!  Denna punkt på sammanfattningen tar upp lika mycket text som alla andra punkter tillsammans. De har också helt fel på många ställen. Den svenska invandringspolitiken är inte alls helt misslyckad.

?Ett befolkningsmässigt homogent samhälle har bättre förutsättningar att nå en fredlig och demokratisk utveckling?, några bevis?

?Sverige har i förhållande till folkmängden tagit emot flest invandrare i Europa under efterkrigstiden. Det har medfört stora sociala och ekonomiska påfrestningar för vårt land.? Faktum är att invandringen faktiskt har varit bra för svensk ekonomi.

Som en avslutning kommer här ett känt citat från Albert Einstein:

?Nationalism är en barnsjukdom. Den är mänsklighetens mässling?