Bergsskolan första veckan

Ja nu var det ett tag sedan jag skrev här sist. :S Jag har sedan jag skrivt sist tagit klivet in i vuxenvärlden och börjat högskola. Skolan som jag skall tillbringa de närmaste tre åren på heter Bergsskolan och preogramet skall göra mig til bergs och anläggnings Ingenjör. Jag tänkte nu berätta lite om min första vecka på denna skola har varit.


Måndag: Efter en natts sömn hemma hos Sebbe (jag har inte fått min lägenhet ännu så jag fick bo hos Sebbe. Tack Sebbe!) satt vi så i aulan på Bergsskolan i Filipstad. Vi blev välkommnade av rektorn som gav oss lite informatoin einnan några lärare tog med oss på en rundtur runt om i skolan som varade fram till lunch. Efter lunch började alvaret. Vi hade våran första mattekurs redan första dagen. Visserligen var det en preparandkurs så det är bra sådant som vi läst tidigare men ändå jätteroligt var det inte.
Efter den första skoldagen var det dags för det första kårbesöket. Där mjukstartade den så kallade nollningen av oss ettor med lite olika tävlingar som tillexempel ölhävartävling ( jag slog Sebbe med 20 sek! ,P). En ganska trrevlig kväll och dag på Bergsskolan och kåren.

image38
En av mina lagkamrater häver en öl.

Tisdag: Den tråkigaste och mest händelselösa dagen. Vi hade två mattelektiioner på dagen som inte var speciellt intressanta.
När vi kom hem kom vi fram till att vi var för trötta för att gå till kåren så vi sket i det den här dagen (vilket vi ångrade senare).

Onsdag: Dagen började med lite matte sedan på eftermiddagen fick vi gå på en föreläsning om bergssprägning av Orica. Det var en norrman som höll i föreläsningen så jag fattade inte speciellt mycket förutom att det inte är bra att använda för mycket eller för lite spränmgämne när man spränger.
Nollningsaktiviteten den här kvällen var veckans roligaste. Vi fick i uppdrag att göra vissa skaer och hämta lite olika grejor till kåren. Vi fick sedan poäng för varje uppgift och sak vi hämtade.  Några exempel på saker vi skulle göra och grejor att fixa var:

Saker att ta med:
En polisbil, brandbil och anbulans.
vägkon.
En rulator om det var en tant med gav det extra poäng
Använd kondom
Kontoutdrag med minst 70000 kronor på kontot
Ett djur

Saker att göra:
Äta 6 råa ägg.
Få tre okända  personer att ge bort sina själar till oss på bergsskolan genom att skriva på ett kontrakt .
Ha tequilarace hemma hos rektorn med rektorn
Ha 20 myror på magen sammtidigt
Streaka på torget
Hålla ett föredrag för 10 personer om havets vikt för sjöfarten
Ramla och inte resa sig innan en okänd person hjälper dig upp från marken
Handla något för en krona och sedan skrika: VA! när de säger priset
Lifta med okänd person
Säga pip-pip när en tjockis går baklänges
Springa ärevarv runt torget med en australiensisk flagga
Ligga med en oskuld

Detta var några av de saker vi blev uppmannade att göra. Det var  dock fler. Kan tillägga att vi gjorde altt som jag nämde här ovan utom att fixa brandbil, polisbil eller ambulans.


image37
Tequilarace med rektorn. :-P

Torsdag: Denna dag hade vi vår första exkurtion (hur det nu stavas) med våran geologilärare. Vi fick helt enkelt åka ut i skogen och banka på stenar med hammare. Det var faktiskt roligare en vad man kan tro. Den här läraren vi kommer att ha är ett naturfenomen när det gäller geologi. Han kan precis allt! Det var rätt kul när han plockade upp en sten och luktade på den och sedan bverättade allt om vad det var för mineral i den och var den kom ifrån.
Geologi känns som något som kan bli lite av ett favorit ämne.
På kvällen började förnedringsdelen av nollnigen.:-S Vi fick klä oss i svarta sopsäckar och sedan gå till torget och sjunga nolle sången som går såhär.

Nollor vi äro nollor av ära
Järnets, stålets och gruvornas män
Aldrig på tunga tankar vi bära
Vi älskar glädjen och sjunger om den
Hur vi en sträva glädjen må vinna
Alltid bland järnets och gruvornas män

Efter det att viu stått och sjungit detta ett bra tag fblev vi uppdelade i lag som vi tävlade i olika stafetter med.
Den sista stafetten var speceiellt äcklig. Den gick ut på att man skulle kläcka ett rått ägg i munnen. Detta ägg var sedan stafettpinnen. :-S Jag hade dock tur och fick starta.

 image39
Lite sopsäcksmode!

Fredag: Fredagen var lugnt. Vi var på ett studiebesök på en metallindustri på förmiddagen sedab slutade vi. Jag åkte då hem till Nora för att börja packa ihop inför flytten.

Detta var lite av vad som hände mig under min första högskolevecka.

Soo Loong! / Skog