Hej hopp!

Jahopp då har man flyttat igen.:p Bor numera i en liten vindslägenhet på Kungsgatan i Nora. För den som vill komma och hälsa på är det bara att knacka på! Har inte så mycket för mig just för tillfället, så sällskap är önskvärt!

Annars så har arbetet med att komma tillbaka från den tråkiga hösten fortsatt, och det med succéartade resultat. Det har nu ordnat sig ekonomiskt för mig och jag har också börjat få lite nya saker att se fram emot. Tillexempel skall jag ut och resa lite i vår. Paris, Riga och träningsläger med okänd destination är inplanerat. Det skall bli mycket trevligt att få lite miljöomväxling även om jag inte åker på några direkta jordenruntresor.;)

Har även skaffat mig en ny hobby till min fars och vänners stora glädje. Jag har börjat spela gitarr! :O
Pappa trode först att jag skämtade när jag frågade honom om jag kunde få låna hem hans gitarr. Dock gav han med sig och nu sitter jag här med en Fender Stratocaster (har en fetisch för just Fender Stratocasters så jag var tvungen att skriva det;) och försöker ta lite acord.;)

Det ännda frågetecknet just nu är vad man skall ta och göra med sitt liv? :S Att jobba på Martin G är inget jag vill  även om man säkert skulle kunna göra en kariär där.
Det svåra är att komma under fund med vad man vill göra. Det som jag verkligen vill göra går tyvär inte.:S
Att bli pilot sprack ju när jag fick diabetes. Läkare, tandläkare eller liknande är utbildningar som är praktiskt taget omöjliga att komma in på.
Historiker eller arkeolog då? Tja visst, men det finns ju inga jobb!:S
Det som då återstår av det som jag är intresserad av är antingen någon teknisk eller naturvetenskaplig utbilddning. Har faktiskt hittat en som fallit mig i smaken:
http://www.selma.uu.se/publik/main?AF=0300&funktion=utbildn&prog=TST2Y&lasar=07/08
Det är en ganska ny civilingenjörsutbilddning som har en lite annorlunda inriktning mot vad de flesta andra civilingenjörsubilddningarna har. Här har man förutom den tekniska biten lagt till en hel del humaniora och samhällsvetenskapliga ämnen vilket jat tycker verkar mycket intressant. Det som gör mig osäker är att det är just en civilingenjörsutbildning. Den är ju på 5 år för sjutton!:O Sedan är matten inte direkt den lättaste.
Det andra alternativet jag har är att helt enkelt läsa någon högskoleingenjörsutbilddnining här i Örebro. Då kan jag fortsätta med fotbollen och bo kvar i min lägenhet som jag trivs riktigt bra i.
Om jag väljer örebrospåret kommer jag nog läsa byggteknik. Måste dock säga att Örebro universitet suger när det kommer till att erbjuda tekniska utbilddningar!:( Aja vi får se vad som händer.

Oops börjar bli lite sent ser jag. 01:25 står klockan på, så det är väl dags att hoppa i säng snart.

So Loong! / Sebbe

TJOHOOOO!

HOJ! Gott nytt år! 
Jag lever! Jag känner mig glad och mår bra igen! Eller bra och bra har  legat i sängen deckad av feber och förkylning under nyår, men jag har i alla fall fått tillbaka livsgnistan igen. Jag har gått från att ha varit så deppig att  varje var en utmaning i att kämpa för att inte hoppa från balkongen till att helt plötsligt kunna se framåt och vilja göra saker. Det konstiga är att jag inte riktigt vet var det är som har hänt.:S Det var som om jag helt plötsligt vaknade upp en morgon och var på bra humör igen. Hmm är det The Secret Jonas?

Jag har nu i alla fall flyttat ifrån Filipstad till en liten trevlig vindslägenhet vid torget i Nora. Det känns som om jag kommer att trivas där hur lång nu tiden där blir. Har börjat bli sugen på att studera igen och om jag skall studera igen tänker jag se till att få göra det på ett större ställe den här gången. Vem vet! Det kanske blir någon av de större studentstäderna: Umeå, Lund, Uppsala eller Linköping till hösten. Denna gång skall jag också välja något som jag verkligen vill läsa. Tänkte försöka hitta någon utbildning som kombinerar teknik med samhällskunskap. Om det nu finns någonstans.

Tänkte bjuda på lite musik även den här gången.:P Fortsätter med mina Gitarrhjältar och denna gång är det Stevie Ray Vaughan som får stå för underhållningen.
Med några av blues och rockvärldens starkaste fingrar är han här tillbaka på platsen där han haft en av sina värsta upplevelser under sin artistkariär. Tre år innan hade han äntrat scenen här i Montreaux i Schweiz och blivit utbuad av en publik som hade mycket svårt för att ta till sig den rockiga bluesen. I publiken fanns det dock en herre vid namn David Bowie som såg hans potential. Resten är historia. 
När han här går upp på scenen i Montreaux igen är det ingen som buar längre.

 

Soo Loong!