Kvällen

Sitter här och tittar lite på den eminenta filmen Missisippi Brinner. Verkligen inte den roligsate filmen som finns att se men ack så otäck och viktig att se. Det är skrämmande att se hur hat kan driva människor till att begå så hemska brott.

I alla fall tänkte fortsätta att bjuda på lite av mina musikaliska husgudar. Nästan allt jag lyssnar på bygger på gitarrer. För mig kan ett rätt placerat gittarsolo rädda vilken låt som hällst. I alla fall nu ska jag bjuda på gittargudarnas gitarr gud. James Marshall Hendri aka Jimi Hendrix. Detta jag bjuder på är från The Jimi Hendrix Experience första USA spelning på Montereyfetivalen i juni 1967. 
Tänk er! Här kom han helt okänt band från ingenstans. De går på efter The Who som strax innan har gjort allt de är kända för som att slå sönder sina instrument och verkligen ge järnet. Hendrix går på och spelar som om det gällde livet och blåser bort allt motstånd.


Soo long! / Skogis

Lite musik



Ja nu när den äckliga julmusiken som de flesta "normala" människor inte änns skulle ta med tång i vanliga fall spelas som mest måste jag bjuda på lite äkta kvalitetsmusik. Låten heter Layla och är i mitt tyckte en av de allra bästa kärlekslåtarna någonsin.
Clapton sedan! Visst han är en gubbe på 60 år som blir ifrån sprungen av många andra när det gäller snabbhet och teknik. De har dock inte en chans när det gäller timeing och känsla. 
Lyssna på hans otroliga öppningsriff och solo!

So loong / Schough