Dagens Citat

T"he secret to success is to do the common things uncommonly well."

John D Roosevelt.

Hmm man kanske skulle ta och bli hippie.

Man kanske skulle ta och bli hippie ett tag.  JAg menar har upptäckt att jag redan har lite hippie influenser i mitt sinne. Jag menar jag är vänstervriden, lite spciell, är väll ganska så pacifistisk och gillar musik från slutet av 60 början av 70-talet. Hmm jag  behöver  bara  börja röka braja och skaffa en massa slappa kläder med batik på. Då blir jag het plötsligt en riktigt fin hippie. :p

Anledningen till dessa tankar är denna låt som jag hört av Country Joe and the Fish den var bra kul. :D

http://www.countryjoe.com/feelmus.htm 

Vinter! Arggh!

Sluta snöa!


Vintern, varför finns den? Vad är meningen med att det skall vara snö, snö, snö och lite kyla på det. Fatta vad bra det vore om det aldrig var vinter. Här följer en lista på varför vintern skulle förbjudas

 

  • Mera fotboll, gräsplaner året om.
  • Flugfiske möjlighetr året om.
  • Slippa skotta
  • Slippa hugga ved och elda
  •  Slippa frysa öroen av sig när man är ute och därmed spara pengar eftersom du inte behöver köpa vintrkläder.

Så nälla förvisso moderata regering? Förbjud vintern!



Ångest

Skolan närmar sig. Ångesten kryper upp för benen. Undar hur mycket sömn det blir i natt? Tja man kommer i alla fall f träffa alla och kanske få någo nytt att skriva om.


Dagens Citat

"Var glad, det värsta har inte inträffat ännu! "

Philander Johnson

Slö lördag kväll.

Det var meningen att detta inlägg skulle handla om något viktigt. Jag hade tänkt att jag skulle skriva om mitt ogillande av vår moderata regering. Jag hade också tänkt skriva lite om mitt förakt mot dagens ungdom (ja jag vet jag är inte så gammal själv). Det är bara det att personer i min ålder ofta är så jävla egoistiska och ”blinda” att de inte ser vad som händer utanför deras eget pojk/flickrum. De borde oroa sig för sina medmänniskor mer en för sin plånbok. Hmm detta börjar också likna som en känga till våran kära höger. Men, men nu skriver jag inte mer om det. Istället käkar jag vidare på mina Cheez cruncherz . Ja jag vet inte bra är ju diabetiker.

Lyssnar på Jimi Hendrix Woodstock konsert som för övrigt är otroligt bra. Om någon inte tagit sig tid att lyssna ordentligt på honom? Gör det! Hendrix är ju verkligen ett musikaliskt geni speciellt live. Att han kan spela gitarr. 

Träningen imorgon är inställd så det blir en till sovmorgon innan alvaret börjar igen.

Jag måste säga att jag var ganska nöjd när jag fick veta att vi skulle skippa träningen. Har varit lite väl mycket fyspass den senaste tiden.

United vinner igen. Ronaldo avgör med 5 minuter kvar och visar därmed varför United vinner ligan i år. De vinner utan att spela bra. :P 

Tja när jag ändå håller på skickar jag med ett citat också

 

”Fattigdom är den värsta formen av våld”

 

Mahatma Ghandi


Dagens citat

"Vad är en cyniker? - En man som vet priset på allt och värdet på ingenting"

Oscar Wilde

Ryan Giggs!

Och så en hyllning till min hjälte för kvällen: RYAN GIGGS!
Genialisk frispark mot Lille.

http://odeo.com/audio/2467433/view


Dagens citat

"Kom ihåg att jag har fått ut mer av alkoholen än alkoholen fått ut av mig."

Winston Churchill

Längtar

Jag har fått fiskefeber. Det var månader sedan jag svingade ett flugspö senaste gången. Jag har under vintern fått ett nytt flugspö som jag bara måste ut och prova så fort isen släpper.

Det finns inget så rogivande som att få svänga sitt spö fram och tillbaka, lyssna och titta på naturen och vänta på det stora hugget (som oftast inte kommer).

För att det ska kännas lite bättre lägger jag nu upp ett gäng bilder från senaste fiskeresan till Lappland så att ni förstår vad jag menar.


187370-3
En mörk vacker öring tagen av min far.


187370-6
Nacke mellan två stryk i Saxån


187370-4
Vy över Borgahällan

187370-5
Nattmålet


Dagens citat

"Sysslolöshet i kultiverad form är människans mål." 

Oscar Wilde

Den primitiva mannen

Sen kväll, den hungriga mannen reser sig sakta upp ur sin för dagen ordnade sovplats.
Han har under dagen tränat inför den årliga jakten på den klotformade bollenis bollen. Hans muskler saknar glukos, natriumclorid och diväteoxid. Hans celler är i behov av detta för att kunna behålla funktionen nu när den långa farliga nattsömnen snart skall inträda. 

Den primitiva varelsen gör en attack mot sin hemliga energigömma Han lägger dock inte märke till att hans ben ligger i en konstig position när han reser sig detta startar en kedjereaktion i de två stora lårmusklerna som han aldrig skall glömma. Den unga människan känner smärtan och faller ihop i en skrikande hög på marken. De primitiva varelserna själva kallar detta fenomen för kramp.

Den unga hannen brölar som om han såg döden själv i ögat. Den här gången har människan tur smärtan verkar släppa. Han är dock mycket trött så han kravlar sig tillbaka till sin sovplats där han tar risken att gå i dvala utan att ha tillfört någon energi. Förhoppningsvis överlever han natten men man vet aldrig vad ödet har för planer för honom...


Dagens citat

Jag tänkte börja med en ny  tradition. Jag skall hädanefter skriva ett citat varje dag som antingen är känt, aktuellt, roligt eller bara bra.

Jag sprakar igång det hela med ett citat från en av de bästa talarna under modern tid nämligen Winston Churchill.

"Den viktigaste läxan livet lärt mig är att idioterna ofta har rätt"

Jag tycker detta citat är helt lysande. Man skall alttid lyssna på alla även de som verkar ha fel, de kan ha rätt...


Träning

 Det finns träningar och så finns det träningar. I dag har man varit med om två pass av den värre sorten, men dock väldigt roliga. 

Dagen började med att klockan ringde alldeles för tidigt. Grannen har tydligen en förkärlek till musik med hög bas och denna musik spelade han till klockan 3 på natten. Jag slängde i mig en frukost och jagade iväg till Vasatorget där dagens första övning skulle ske. Detta pass utvecklades till ett helvete. Vi hade någon super vig tjej från
Örebro volley som ledde passet. Hon var lite extrem. Jag menar idioten med viktbälte är inte det enklaste man har varit med om. När detta pass väl var slut fick man känslan nu kan det inte bli värre nästa pass måste innehålla bollar. Jag hade fel. 

Efter en saftig lunch med pasta och lite annat smått och gått fick vi gå till njoy på Stortorget. När vi kom dit kom det fram en 120kg tung kille och sa:
   - Ni ska få lära er boxas.  
Jag kände hur min moral till laget bara sjönk som en gråsten, jag ville bara springa och gömma mig.

Det passet var ett av de jobbigaste i hela mitt liv vi sluggade på varandra som riktiga matchomänn (tyckte vi i alla fall). Benen rörde sig som trumpinnar över golvet men vi kom ändå ingenstans. Låren brände, huvudet värkte, magen mullrade av den tunga pastan vi nyss ätit. När vi trodde att vi var klara fick vi göra bara fler och fler armhävningar på knogarna och slå ännu längre kombinationer. Svetten flög som regn runt hela lokalen vi kämpade och kämpade och våran k1 instruktör såg oberörd ut.

Nu med passet gjort är man jävligt nöjd men jag säger bara en sak till: Aldrig mer!

Alpina VM

Ja så lider alpina VM mot sitt slut. Det känns alltid lite vemodigt när stora idrottshändelser tar slut. Det är nästan som om man förlorar en vän.  Förstå hur många ensamma kvällar sporten har räddat programmet. Ta bara denna mycket tråkiga kväll. Den blev genast mycket roligare med en ny Anja Pärsson medalj. Hon är fan otrolig. Så vad ska man göra nu när det snart är över visserligen börjar snart vanliga VM på skidor, men det är ju så tråkigt med masstarter där skidåkarna transporterar sig i två och en halv timme för att sedan spurta de sista hundra metrarna. Inte så kul. 

Det är inte första gången jag känner sådan här abstinens. Efter fotbolls VM och OS är det ännu värre då känner man verkligen sorg.  Jag menar man har sätt på världens bästa underhållning i en månad. Varje gång man slår på tvn är det något bra. Hela landet står stilla, man andas, äter och sover med idrotten, kan man ha det bättre? 


Jag har tråkigt! Jag vill ha sällskap! Jag har tråkigt!


Upp till kamp!

Jag hatar Hällefors och hällerforsare! Den orten är jordens rövhål, den värsta plats som finns. De som bor där är satans undersåtar de grymmaste och fulaste väsen som denna  jord har skådat.

Här följer några exempel på grejor som gör Hällefors till världens ondaste plats:

  • Hällefors ligger mitt ute i skogen 3 mil från närmaste vettiga ort. Man kan väll inte kalla Lesjöfors för vettig ort?  

  • Hällefors har Sveriges tråkigaste arkitektur. Det är grå betong som dominerar

  • Hällefors har mycket dåliga idrottslag. Tror aldrig jag har förlorat mot varken hockey eller fotbollslag från Hällefors.

  • Hällefors är också Sveriges svar på Chicago. Brottsligheten är väldigt hög. Jag menar någon jävel sprängde deras polisstation för ett antal år sedan. Jag har fått bilden av att alla har vapen och att det är rena rama vilda västern där. (Detta är dock mina egna åsikter och misstankar)

  • Jag har åkt ett par gånger med dem från Örebro. De är de enda som jag vet kan få för sig att korka upp spriten klockan 4 en tisdag eftermiddag i november för att supa sig ful på bussen.

  • Hälleforsare är fula har sätt med egna ögon.

  • Hälleforsare är dumma. Jag menar bara att friviligt bo där är ju dumt.

Jag är normalt ganska pacifistisk, men Hällefors får mig att vilja starta ett utrotningskrig med målet att spränga borta detta svarta hål från Sveriges karta.

Jag har därför bestämt mig för att starta gruppen A.H.A ( Anti Hällefors Aktion). Hjälp mig att förinta denna onda ort! Gå med i A.H.A så kan vi rädda världen! Muhahahaha!


Sjukhus besök

Jaha då har man besökt sjukhuset igen. Allt började bra min läkare var jättenöjd med mitt blodsocker och jag vägde och mätte som jag skulle. Sedan kom vi till blodtrycket… hmm det gick väll sådär. Upptäckte att jag hade en skjorta på mig som jag var tvungen att kränga av mig inför en sköterska, en överläkare och en AT-läkare som skulle lära sig. Man kan säga att jag blev ganska stressad och andfådd när jag var klar så när de mätte mitt blodtryck första gången fick de 146/88 vilket är väldigt högt man skall ha typ 120/70-80. De sa att jag förmodligen var stressad så jag fick lägga mig ner så skulle de försöka undersöka mina fötter och reflexer istället. Fot kollen gick bra, men när jag skulle kolla blodtrycket igen blev jag så nervös att det blev ännu högre150/90 min läkare sa att det inte var någon idé att testa trycket idag så jag fick gå hem. 

 Så kan ett läkarbesök för en för dagen extra spattig diabetiker se ut.

En liten kärleks historia

Det är en mörk novemberkväll 1995 min kära far fyller 30 år. Jag en liten pojke med ljusblont hår är 8 år gammal. Precis som nuförtiden var jag en mycket aktiv och sprallig liten grabb. Men just den här kvällen hade jag mycket tråkigt. Jag menar pappas födelsedag var väll inte det absolut roligaste jag visste, speciellt med tanke på att jag varken hade tillgång till mitt lego eller tv spel eftersom jag hade glömt dethemma hos mamma.
 
Jag hade spelat fotboll i Kumla och Östansjö i ungefär ett år vid den här tiden. Jag var inte så jätteduktig men jag tyckte det var ganska kul och jag gjorde ändå ett par mål eftersom jag var ganska så snabb.

Tills nu fanns det bara en sport som jag kollade på… Ishockey! Jag hade väll blivit påverkad av OS i Lillehammer och den otroliga finalen med en viss Peter Forsberg i huvudrollen. Laget som jag höll på var Brynäs och jag var helt förstörd när de tidigare det här året förlorade mot HV71 i SM finalen. Allt detta skulle förändras. Snart skulle mitt hjärta hitta en ny klubb.

På den här tiden visades det fortfarande Premier League på tv4 och den här kvällen visades Leeds mot Manchester United från Old Trafford. Thomas Brolin var stor vid den här tiden och han var ett stort nyförvärv i Leeds. Han hade varit skadad (bröt foten i en lanskamp mot Ungern) så han var mycket het i svensk media när han nu gjort comeback. Jag gick tvärt mot strömmen. Jag frågade min far vilket lag jag skulle heja på. Som gammal ”djävul” sa han att jag skulle heja på United och så blev det. Då tog en kärleksrelation vid som aldrig kommer att ta slut.
 
Jag har följt mitt United i med och motgång. Jag grät av sorg när Marc Overmars avgjorde för Arsenal på Old Trafford och därmed såg till att Arsenal vann ligan 1998. Jag grät också av lycka när firma Sheringham och Solskjear vände en helt osannolik champions league final 1999.

Detta inlägg är en hyllning till alla mina gamla hjältar: Cantona, Keane, Neville, Irwin, Schmeichel, Bobby Charlton, Scholes, Giggs, och alla oerhört duktiga spelare som gjort att mitt röda hjärta bankar hårt..
 
Röd för alltid!

Will never die, will never die, Will never die, will never die, We'll keep the red flag flying high, 'Coz Man United will never die.

Sjuk

Sjuk

Tja man kan ju inte säga att jag ser speciellt fräsch ut.

Min övre luftvägsinfektion har i natt accelererat och blivit värre. Den sprängande huvudvärken mördar mig. Mina bens kraft har tvinat till att nästan vara helt obefintlig. Blodsockret skjuter i höjden av infektionen. När skall detta helvete ta slut?Jag kan inte träna, jag kan inte sova, jag kan inte praktisera och jag kan inte äta. När skall detta ta slut?

Det enda positiva är att jag faktiskt har tid att se på de pågående idrottstävlingarna i Anholtz och Åre.

Heja Sverige!


Mitt rum


Mitt rum

Det var det här som fick mig att fundera över en egen blogg. Jag upptäckte att mitt rum såg väldigt ”Sebastianskt” ut. Mitt rum är för närvarande mycket stökigt jag lovar att nästa gång jag lägger upp en bild på mitt rum så skall det vara städat. I alla fall på denna bild ser du alla mina stora intressen och svagheter.  

Närmast dig ligger det en hög med fotbollsprylar som användes för någon vecka sedan. (Är förkyld så jag har inte tränat på ett tag och jag har inte orkat tvätta grejorna). 

 Över högen med fotbollsgrejorna ligger det en tub med ett flugspö i. Det är meningen att jag ska använda det så fort isarna släpper vilket jag hoppas är snart. 

På stolen ligger lite gamla kläder som inte behöver förklaras. Bredvid stolen ligger det ett antal böcker om historia. Historia är bland det roligaste som finns. Jag menar vem tycker inte att det är kul att läsa om hur dum människan var och fortfarande är?  

På den lilla vita stolen som också är mitt nattduksbord ligger det lett par sprutor (jag är diabetiker) och en väckarklocka som fungerar måttligt. Av någon anledning ligger det en kniv där just nu. Har väll gått i sömnen. 

I min bokhylla ligger det en massa tidningar och lite mer diabetesprylar (har en förmåga att sprida ut dem). 

Jag kan säga att rummet inte är stort. Jag börjar faktiskt bli riktigt trött på mitt 4-5 kvadratmeter stora rum det blir så snabbt stökigt. Det borde vara lag på att man inte skulle få bo i ett rum som var mindre en 10 kvadrat. 

Skall nu gå och lägga mig så att jag kanske frisknar till någon gång.

Första inlägget

Jaha, inspirerad av min vän Jonas/W2best (http://w2best.blogg.se/) har jag nu bestämde jag mig för att skapa en blogg så nu är det gjort. Eftersom jag inte ä riktigt lika intresserad av stil och mode som honom kommer den att handla om lite andra saker men den kan nog bli intressant ändå.